ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα, το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας συνδυάζει την απλότητα με τη βαθιά γεύση του λεμονιού και των μπαχαρικών. Ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και συνοδευόμενο με πατάτες ή ρύζι, αυτό το πιάτο είναι πάντα μια επιτυχημένη επιλογή.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 2 δαφνόφυλλα
- 3 κόκκους μπαχάρι
- Λίγη κανέλα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
- Λίγο ξύδι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε βαθιά κατσαρόλα χωρίς λάδι και το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Σβήνουμε με λίγο ξύδι, ώστε να σπάσει η μυρωδιά του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχάρια και σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε αρκετό νερό για να σκεπάσει το κοτόπουλο.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, στύβουμε τα λεμόνια και διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό τους.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανητές ή ρύζι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!