ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια χρειάστηκα 1/2 κιλό ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΙΜΑ, 1 ΑΥΓΟ, μία χούφτα ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΡΙΓΑΝΗ, ΔΥΟΣΜΟ, ΚΥΜΙΝΟ, ΑΛΑΤΙ, ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ και ΠΑΠΡΙΚΑ και 1 κουταλιά του γλυκού ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ.
(Ψωμί δεν βάζω λόγω διατροφής άλλα γίνονται πάρα πολύ νόστιμα και αφράτα).
Aνακατεύω καλά το μείγμα και με ΛΑΔΩΜΕΝΑ χέρια φτιάχνω τα κεφτεδάκια.
Τα βάζω σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα από τη μία μεριά και από την άλλη γεμίζω με ΠΙΠΕΡΙΕΣ.
Ψήνω για περίπου 15 με 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
Τα βάζω σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα από τη μία μεριά και από την άλλη γεμίζω με ΠΙΠΕΡΙΕΣ.
Ψήνω για περίπου 15 με 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
Βγάζω τις πιπεριές, τις βάζω σε σακούλα και αφήνω για 10 λεπτά να μαλακώσουν και να τις ξεφλουδίσω πιο εύκολα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τρίβω 4 μεγάλες ΝΤΟΜΑΤΕΣ με μία πολύ γεμάτη κουταλιά της σούπας ΠΕΛΤΕ, κόβω λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ, προσθέτω λίγο ΝΕΡΑΚΙ, ΑΛΑΤΙ, ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ (μπορείτε να βάλετε κανονικό σκόρδο, εγώ δεν έβαλα γιατί δεν επιτρέπεται στη διατροφή μου) και αφήνω για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτω τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια, χαμηλώνω τη φωτιά, κλείνω το καπάκι και αφήνω για 15 με 20 λεπτά να σιγοβράζει.
Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra
Σε ένα βαθύ τηγάνι τρίβω 4 μεγάλες ΝΤΟΜΑΤΕΣ με μία πολύ γεμάτη κουταλιά της σούπας ΠΕΛΤΕ, κόβω λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ, προσθέτω λίγο ΝΕΡΑΚΙ, ΑΛΑΤΙ, ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ (μπορείτε να βάλετε κανονικό σκόρδο, εγώ δεν έβαλα γιατί δεν επιτρέπεται στη διατροφή μου) και αφήνω για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτω τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια, χαμηλώνω τη φωτιά, κλείνω το καπάκι και αφήνω για 15 με 20 λεπτά να σιγοβράζει.
Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra