ΣΑΡΔΕΛΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Νόστιμο και υγιεινό πιάτο
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- ρίγανη
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- χυμός ενός λεμονιού
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο.
- Τοποθετούμε τις μισές σαρδέλες σε ένα ταψί με το δέρμα από κάτω.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις 5 κ.σ. λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τις σαρδέλες και ρίχνουμε αλάτι.
- Τοποθετούμε και κλείνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες αυτή τη φορά με το δέρμα από πάνω.
- Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, την ντομάτα, το φλιτζανάκι λάδι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς με αέρα για περίπου 25 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα μουστάρδας αφού πρώτα έχουμε ανακατέψει καλά τα υλικά.