Σαρδέλα παντρεμένη με σάλτσα μουστάρδας

Σαρδέλες παντρεμένες

ΣΑΡΔΕΛΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


Νόστιμο και υγιεινό πιάτο


Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο.
  2. Τοποθετούμε τις μισές σαρδέλες σε ένα ταψί με το δέρμα από κάτω.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις 5 κ.σ. λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τις σαρδέλες και ρίχνουμε αλάτι.
  4. Τοποθετούμε και κλείνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες αυτή τη φορά με το δέρμα από πάνω.
  5. Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, την ντομάτα, το φλιτζανάκι λάδι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς με αέρα για περίπου 25 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
  6. Σερβίρουμε με τη σάλτσα μουστάρδας αφού πρώτα έχουμε ανακατέψει καλά τα υλικά.


Δημιουργός συνταγής: Χρυσανθη Μιχου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget