ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Εύκολο και νόστιμο!!!
Υλικά παντεσπάνι:
5 αυγά,
125 γρ. ζάχαρη,
155 γρ. αλεύρι Φαρινάπ,
1 βανίλια
5 αυγά,
125 γρ. ζάχαρη,
155 γρ. αλεύρι Φαρινάπ,
1 βανίλια
ΣΙΡΌΠΙ:
200 ml ζάχαρη,
200 ml νερό
200 ml ζάχαρη,
200 ml νερό
ΣΑΝΤΙΓΙ:
2 φακελάκια σκόνη γκαρνί που τα χτυπάμε όπως γράφει η συσκευασία
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Υλικά:
350 γρ. ζάχαρη,
250 ml νερό,
5 φύλλα ζελατίνης
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
2 φακελάκια σκόνη γκαρνί που τα χτυπάμε όπως γράφει η συσκευασία
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Υλικά:
350 γρ. ζάχαρη,
250 ml νερό,
5 φύλλα ζελατίνης
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν, να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Λαδώνουμε το πυρέξ ή το ταψί (26ν), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έχουμε βράσει προηγουμένως το σιρόπι για 4 λεπτά και αφού κρυώσει πολύ καλά σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι.
Βάζουμε πάνω και την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ετοιμάζουμε την ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολάκι με κρύο νερό.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τα 150 ml νερό.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν, να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Λαδώνουμε το πυρέξ ή το ταψί (26ν), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έχουμε βράσει προηγουμένως το σιρόπι για 4 λεπτά και αφού κρυώσει πολύ καλά σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι.
Βάζουμε πάνω και την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ετοιμάζουμε την ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολάκι με κρύο νερό.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τα 150 ml νερό.
Τη βάζουμε στο χαμηλό στην εστία.
Αφήνουμε να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας,
Ρίχνουμε σε δόσεις το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
Τέλος στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην καραμέλα.
Ανακατεύουμε να γίνει λεία.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ ή και βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω στην σαντιγί με προσοχή την καραμέλα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας,
Ρίχνουμε σε δόσεις το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
Τέλος στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην καραμέλα.
Ανακατεύουμε να γίνει λεία.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ ή και βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω στην σαντιγί με προσοχή την καραμέλα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.