ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΠΑΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ
Υλικά
- 2 ποτήρια γάλα χλιαρό
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 4 κ.σ. κόφτες ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά σκόνη
- 2 ασπράδια αυγών
- αλεύρι 1 κιλό περίπου μέχρι να ζυμώνεται (εγώ βάζω μαλακό Νο 2 αλλά κάνει και αυτό για όλες τις χρήσεις)
- 2 κρόκους για το άλειμμα
- σουσάμι αν θέλουμε
Εκτέλεση
- Μέσα στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τα ασπράδια και το μισό αλεύρι.
- Ζυμώνουμε, ρίχνουμε και το αλάτι με το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
- Την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Φτιάχνουμε ένα πιτάκι και το γεμίζουμε με λίγη Φιλαδέλφεια, πάριζα και γκούντα.
- Κλείνουμε σαν μπαλίτσα και αλείφουμε με τους κρόκους.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου