Αφράτα γεμιστά ψωμάκια με Φιλαδέλφεια πάριζα και γκούντα



ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΠΑΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ


Υλικά

  • 2 ποτήρια γάλα χλιαρό
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 4 κ.σ. κόφτες ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φακελάκια μαγιά σκόνη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • αλεύρι 1 κιλό περίπου μέχρι να ζυμώνεται (εγώ βάζω μαλακό Νο 2 αλλά κάνει και αυτό για όλες τις χρήσεις)
  • 2 κρόκους για το άλειμμα 
  • σουσάμι αν θέλουμε

Εκτέλεση

  1. Μέσα στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τα ασπράδια και το μισό αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε, ρίχνουμε και το αλάτι με το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
  3. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
  4. Φτιάχνουμε ένα πιτάκι και το γεμίζουμε με λίγη Φιλαδέλφεια, πάριζα και γκούντα.
  5. Κλείνουμε σαν μπαλίτσα και αλείφουμε με τους κρόκους.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.


ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget