Τηγανίτα πατάτας γεμιστή με κιμά



ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά
800 γρ. βραστές πατάτες
1 αυγό
αλατοπίπερο
μαϊντανός
200 γρ. αλεύρι περίπου

για τη γέμιση κιμά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. κιμά
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. τσίλι
μαϊντανό
μερικές φέτες τυριού για τοστ
200 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και τον κιμά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και την πάπρικα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά.
Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε το πιπέρι, το αυγό, τον μαϊντανό το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό.
Απλώνουμε με τα χέρια μας λίγο τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, την ανοίγουμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τη ζύμη.
Απλώνουμε 4 φέτες τυρί του τοστ και βάζουμε και τον κιμά.
Πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης το οποίο έχουμε ανοίξει και αυτό σε στρογγυλό σχήμα.
Πατάμε με τα δάχτυλα μας γύρω γύρω τη ζύμη ώστε να κολλήσουν τα δύο μέρη.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.


Credits:
Xryso Skoufaki
Τηγανίτα πατάτας γεμιστή με κιμά