ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΡΟΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ΨΑΡΑΚΙ το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Προσθέτουμε ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ και τηγανίζουμε.
Για τη σκορδαλιά βράζουμε 6 ΠΑΤΑΤΕΣ.
Μόλις βράσουν τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο μίξερ, προσθέτουμε 6 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ πολτοποιημένο και χτυπάμε.
Προσθέτουμε 1 κοφτή κ.σ. ΑΛΑΤΙ, 3 κ.σ. ΞΥΔΙ, ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος με αργή ροή ρίχνουμε 1 φλ. καφέ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και 1 φλ. καφέ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ.
Credits:
Κυριακή Νικολακοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπακαλιάρος ρόλο φιλέτο τηγανητό με σκορδαλιά