Μπισκοτένια Cake Pops



ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ CAKE POPS


Υλικά

  • 36 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 210 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • Ξυλάκια για cake pops
  • Θρυμματισμένα μπισκότα και τρούφα για το στόλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα το οποίο έχουμε αφήσει λίγο εκτός ψυγείου να μαλακώσει.
  2. Με μια κουτάλα παγωτού παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλίτσες.
  3. Τις τοποθετούμε σε δίσκο που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε σκεπασμένες για μια ώρα στο ψυγείο.
  4. Έπειτα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε 5 λεπτά να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  6. Παίρνουμε ένα ένα ξυλάκι, το βουτάμε στην κουβερτούρα και το καρφώνουμε μέχρι τη μέση περίπου της μπαλίτσας.
  7. Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθούν τα ξυλάκια μέσα στις μπάλες.
  8. Στη συνέχεια, βουτάμε κάθε cake pop στη λιωμένη κουβερτούρα και πριν στεγνώσει το πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα.
  9. Τα βάζουμε πάλι στο δίσκο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
  10. Βγαίνουν περίπου 25 cake pops.
  11. Διατηρούνται στο ψυγείο.




Credits:

Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ