ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ CAKE POPS
Υλικά
- 36 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 210 γρ. τυρί κρέμα
- 400 γρ. κουβερτούρα
- Ξυλάκια για cake pops
- Θρυμματισμένα μπισκότα και τρούφα για το στόλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα το οποίο έχουμε αφήσει λίγο εκτός ψυγείου να μαλακώσει.
- Με μια κουτάλα παγωτού παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλίτσες.
- Τις τοποθετούμε σε δίσκο που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε σκεπασμένες για μια ώρα στο ψυγείο.
- Έπειτα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε 5 λεπτά να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Παίρνουμε ένα ένα ξυλάκι, το βουτάμε στην κουβερτούρα και το καρφώνουμε μέχρι τη μέση περίπου της μπαλίτσας.
- Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθούν τα ξυλάκια μέσα στις μπάλες.
- Στη συνέχεια, βουτάμε κάθε cake pop στη λιωμένη κουβερτούρα και πριν στεγνώσει το πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα.
- Τα βάζουμε πάλι στο δίσκο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Βγαίνουν περίπου 25 cake pops.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.
Credits:
Eleni PetrakopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ