Μπισκοτάκια donuts με κακάο και βουτύρου



ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ DONUTS ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
 
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
315 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
105 γραμμάρια κακάο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
228 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γραμμάρια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες 

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
440 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
228 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γραμμάρια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα. 
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το κορν φλάουρ (για τα μπισκότα με κακάο) ή το αλεύρι μόνο του (για τα μπισκότα βουτύρου) και προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες. 
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά λίγο ακόμα και μετά ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι μας. 
Κάνουμε δυο μπάλες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Έπειτα βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. 
Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. 
Μόλις κρυώσουν εντελώς τα στολίζουμε με γλάσο και τρούφα.
*Εγώ χρησιμοποίησα έτοιμο αυγόγλασο που το αραίωσα με λίγο νερό και το χρωμάτισα με χρώματα ζαχαροπλαστικής.



Credits: 
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπισκοτάκια donuts με κακάο και βουτύρου