Red Velvet Cupcakes



RED VELVET CUPCAKES

Δεν είναι απλώς κέικ κακάο με κόκκινο χρώμα.
Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ
113 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά και 1 κρόκος σε θερμοκρασία δωματίου
128 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κορν φλάουρ
2 1/2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
120 ml βουτυρόγαλα (120 ml γάλα στο οποίο ρίχνουμε ½ κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού και το αφήνουμε για 5 λεπτά)
120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα.
Βάζουμε τα αυγά και τον κρόκο ένα ένα χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, το κακάο,το κορν φλάουρ, τη σόδα, το μπέικιν, τις βανιλλίνες και το αλάτι και τα προσθέτουμε χτυπώντας απαλά να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Ρίχνουμε το ξύδι και το βουτυρόγαλα και ανακατεύουμε.
Έπειτα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Τέλος βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφινς (στα οποία έχουμε τοποθετήσει χάρτινες θήκες για μάφινς) γεμίζοντάς τα μέχρι τα ¾ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν 20 λεπτά.
Έπειτα τα βγάζουμε από τη φόρμα (χωρίς να βγάλουμε τις χάρτινες θήκες) και τα αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Έπειτα βάζουμε τη βουτυρόκρεμα τυριού από πάνω.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
400 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο
380 με 400 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το τυρί και το βούτυρο εκτός ψυγείου όση ώρα κρυώνουν τα κέικ (40 λεπτά περίπου) για να μαλακώσουν.
Τα χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη που έχουμε κοσκινίσει και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για άλλο 1 λεπτό.
Τη στρώνουμε πάνω στα καπκεικς.
*Για στόλισμα μπορούμε να κόψουμε προσεκτικά λίγο το πάνω μέρος από κάθε κέικ αφού κρυώσουν εντελώς, να το θρυμματίσουμε και να το πασπαλίσουμε πάνω από την κρέμα.
*Διατηρούνται στο ψυγείο.
*Μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη χωρίς την επικάλυψη και να τα ξεπαγώσουμε σε θερμοκρασία δωματίου όταν θελήσουμε να τα φάμε, πριν τους βάλουμε τη βουτυρόκρεμα.
*Την επόμενη φορά θα βάλω λίγο χρώμα παραπάνω, γιατί μου βγήκαν μάλλον βυσσινί...



Credits:
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Red Velvet Cupcakes