Black Forest

Κλασική τούρτα Black Forest με κρέμα πατισερί και κεράσια

BLACK FOREST


Η Black Forest είναι μια παραδοσιακή γερμανική τούρτα, γεμάτη με πλούσια στρώματα σοκολάτας, κρέμας και ζουμερών κερασιών. 
Σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιούμε κρέμα πατισερί αναμεμειγμένη με κρέμα γάλακτος για μια πιο πλούσια και κρεμώδη υφή. 
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε μια εντυπωσιακή και νόστιμη τούρτα που θα λατρέψουν όλοι!


Υλικά 

Για το παντεσπάνι
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 2 κ.γ. κοφτά σόδα 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 70 γρ. κακάο 
  • 250 γρ. ζάχαρη 
  • 130 ml ελαφρύ λάδι (π.χ. ηλιέλαιο) 
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 120 γρ. ζεστό καφέ εσπρέσο ή νες καφέ 
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια 

Για τη γέμιση 
  • 2 κουτιά μαυροκέρασα σε σιρόπι, στραγγισμένα (κρατάμε το υγρό) 
  • 30 ml λικέρ κεράσι 

Για την κρέμα 
  • 1 φάκελος κρέμα πατισερί, παρασκευασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 
  • 600 ml κρέμα γάλακτος 
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη 


Εκτέλεση 

Για το παντεσπάνι
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. 
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Σταδιακά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή με χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ. 
  4. Προσθέτουμε στο τέλος τον ζεστό καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα. 
  5. Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε τρία ταψάκια διαμέτρου 23 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο τους. 
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. 

Για τη γέμιση
  1. Ρίχνουμε το υγρό από τα μαυροκέρασα σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί. 
  2. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το λικέρ κεράσι και ανακατεύουμε. 

Για την κρέμα
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. 
  2. Ανακατεύουμε το 1/3 της σαντιγί με την κρέμα πατισερί μέχρι να αφρατέψει. 

Συναρμολόγηση
  1. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια αποσπώμενη φόρμα 23 εκ. 
  2. Βρέχουμε με ένα πινέλο το παντεσπάνι με το σιρόπι από τα κεράσια. 
  3. Προσθέτουμε λίγα κεράσια, απλώνουμε τη μισή κρέμα πατισερί και επαναλαμβάνουμε με λίγα ακόμα κεράσια. 
  4. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. 
  5. Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί πάνω και γύρω από την τούρτα. 
  6. Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και ολόκληρα κεράσια. 
  7. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε για να σφίξει και να αναμειχθούν οι γεύσεις. 

Καλή απόλαυση!

Κλασική τούρτα Black Forest με κρέμα πατισερί και κεράσια
Κλασική τούρτα Black Forest με κρέμα πατισερί και κεράσια

Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget