ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά
- 1,2 κιλά μοσχάρι μπροστά
- 1/2 κουταλιά αλάτι (για το κρέας)
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο για τηγάνισμα
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζ. βραστό νερό
- 2 1/2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 φλιτζ. ρύζι
- 1/2 κ.σ. αλάτι για το ρυζόνερο
- ελαιόλαδο
- τυρί μυζήθρα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγέθους σερβιρίσματος.
- Ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού πάνω από το κρέας και προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι στα κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για περίπου 20 λεπτά σύνολο.
- Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.
- Αφαιρούμε το λάδι - λιπος από την κατσαρόλα και αφήνουμε μόνο μια κουταλιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 5 λεπτά.
- Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, 2 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας, 1/2 κουταλάκι κανέλα, 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει και μετά χαμηλώνουμε σε χαμηλή - μέτρια φωτιά.
- Το κρατάμε σκεπασμένο, αλλά αφήνουμε να φύγει ο ατμός.
- Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά.
- Περίπου 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα του κρέατος, βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό.
- Προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι.
- Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι.
- Μαγειρεύουμε, ακάλυπτο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις το ρύζι ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, στραγγίζουμε το ρύζι χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
- Μόλις κρυώσει ελαφρώς το ρύζι, αλείφουμε ένα φλιτζάνι ελαφρά με ελαιόλαδο.
- Πιέζουμε το ρύζι στο φλιτζάνι και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά στο πιάτο σερβιρίσματος.
- Επαναλαμβάνουμε για όλα τα πιάτα σερβιρίσματος.
- Σερβίρουμε κρέας μαζί με το ρύζι.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο κρέας και το ρύζι.
ΠΗΓΗ
