Παστίτσιο

pastitsio

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ



Υλικά

  • 1.200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 με 3 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 με 6 μέτριες ντομάτες κομμένες στο μουλτι
  • 1 Καρότο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι πελτέ
  • 6 γαρυφαλάκια
  • 8 μπαχάρια
  • 1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 800 γρ μακαρόνια νούμερο 5
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
  • Τριμμένη μυζήθρα και κεφαλοτύρι
  • Ένταμ για πασπάλισμα στην επιφάνεια
 
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • Ελαιόλαδο
  • 10 κουταλιές αλεύρι
  • 2 λίτρα γάλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα μπαχαρικά. 
  2. Όταν κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και το σκόρδο. 
  3. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα .
  4. Όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε δύο - τρεις φορές και ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
  6. Κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το βάζουμε στην άκρη.
  7. Σε βρασμένο και αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε όσο λέει η συσκευασία ή όσο εμείς τα θέλουμε.
  8. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί.
  9. Ρίχνουμε αρκετή μυζήθρα και κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
  10. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για ένα λεπτό.
  11. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα να μην μας σβολιάσει και φτιάχνουμε μια ρευστή μπεσαμέλ.
  12. Ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο.
  13. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας γρήγορα.
  14. Ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε και παίρνουμε 2- 3 κουτάλες βαθιές και τις ρίχνουμε στο κιμά.
  15. Ρίχνουμε και την τριμμένη κανέλα, ανακατεύουμε και όλο μαζί το αδειάζουμε στα μακαρόνια.
  16. Με δύο κουτάλια ανακατεύουμε να αναμιχθούν όλα μαζί τα υλικά και τα στρώνουμε στο ταψί.
  17. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το Ένταμ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 - 50 λεπτά να ροδίσει.

pastitsio

ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget