ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Δεν υπάρχει το ζυμάρι αυτό και δεν το αλλάζω με τίποτα... το αγαπώ!!
Πάντως σας συνιστώ την συνταγή!!.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι Αγίου Γεωργίου
1 φακελάκι μάγια
200 ml γάλα πλήρες φρέσκο
1/2 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
125 ml σπορέλαιο
λίγο αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπέικιν
1 ασπράδι αυγού
Οι δόσεις είναι ακριβείς... τίποτα παραπάνω άντε 550 το πολύ το αλεύρι.
Όλα τα υλικά μαζί και καλό ζύμωμα.
Το σκεπάζουμε πάρα πολύ καλά και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να γίνει διπλάσιο.
Το χωρίζουμε σε 11 ίσα μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε και βάζουμε την γέμιση που θέλουμε.
Η γέμιση όμως να μην έχει πολλά υγρά γιατί είναι ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
Τα κλείνετε καλά - καλά και τα βάζετε στο ταψί.
Τα αφήνετε μισή ώρα να φουσκώσουν λίγο, τα αλείφετε και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Υλικά για το άλειμμα
σπορέλαιο
γάλα
1 αυγό.
σουσάμι
Αυτή η ζύμη είναι κατάλληλη για αφράτες πίτες για σουβλάκια, μπαζλαμά λέγονται, και είναι πολύ μαλακές.
Αν σας κολλάει στο πάγκο το ζυμάρι θα βάζετε στον πάγκο ή λίγο σπορέλαιο (λίγο όμως! Ίσα - ίσα μην κολλάει) ή βούτυρο. Με τίποτα όμως αλεύρι!
Υλικά για το άλειμμα
σπορέλαιο
γάλα
1 αυγό.
σουσάμι
Αυτή η ζύμη είναι κατάλληλη για αφράτες πίτες για σουβλάκια, μπαζλαμά λέγονται, και είναι πολύ μαλακές.
Credits:
Κυριακη Αθανασακη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Λουκανικόπιτες με γεμιστό λουκάνικο και πίτες με φέτα
Κυριακη Αθανασακη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Λουκανικόπιτες με γεμιστό λουκάνικο και πίτες με φέτα