ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι (χτένι)
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 φλυτζάνι του κρασιού κρασί άσπρο
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 5 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τριμμένα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας να σοταριστεί και αυτό για 6 με 8 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για μιάμιση με δύο ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: tasosgiatsis, kouzinomageiremata
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!