ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ
Υλικά
- 250 γρ. κιμά αρνίσιο
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- λίγο κίμινο
- λίγη κανέλα
- λίγη καπνιστή πάπρικα
- αλατοπίπερο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- μαϊντανό
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. νισεστέ
Για την σάλτσα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. πελτέ
- λίγη ρίγανη
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- λίγο καυτερό μπούκοβο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη , τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο ή στα κάρβουνα.
- Για τη σάλτσα, βάζουμε το λαδάκι σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο και τον πελτέ και τα τσιγαρίζουμε λίγο.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
- Μόλις βγάλουμε τα κεμπάπ από τον φούρνο, τα σερβίρουμε πάνω σε πίτες για σουβλάκια, που τις έχουμε λαδώσει και τις έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι.
- Πάνω από τα κεμπάπ ρίχνουμε την σαλτσούλα και μια κουτάλια της σούπας στραγγιστό γιαούρτι με λίγο κόκκινο πιπέρι.