ΚΑΡΟΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
1 κιλο καροτα καθαρισμενα
1 μεγαλη πατατα
2 μικρα κρεμμυδια
1 μεγαλο παξιμαδι ή τρεις φρυγανιες
1 κουπα γραβιερα
1 κουπα ξερη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
πιπερι κοκκινο και μαυρο
λιγο δυοσμο
1 μεγαλη πατατα
2 μικρα κρεμμυδια
1 μεγαλο παξιμαδι ή τρεις φρυγανιες
1 κουπα γραβιερα
1 κουπα ξερη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
πιπερι κοκκινο και μαυρο
λιγο δυοσμο
λιγη ριγανη
κυμινο
2 μικρα αυγα
αλευρι κιτρινο ψιλο για το αλευρωμα
2 μικρα αυγα
αλευρι κιτρινο ψιλο για το αλευρωμα
Βραζουμε τα καροτα, την πατατα και τα κρεμμυδια.
Τα πολτοποιουμε με το πιρούνι.
Οταν πεσει η θερμοκρασια τους προσθετουμε τα τυρια, τα μυρωδικα, τα αυγα και το παξιμαδι τριμμενο.
Αναμειγνυουμε καλα.
Τοποθετουμε το μιγμα στο ψυγειο για καμία ωρα.
Πλαθουμε μπαλακια με ελαφρως βρεγμενα χερια, ολο το μιγμα και τα ριχνουμε σε δισκο με το αλευρι.
Πλαθουμε μπαλακια με ελαφρως βρεγμενα χερια, ολο το μιγμα και τα ριχνουμε σε δισκο με το αλευρι.
Κυλαμε τα κεφτεδακια στο αλευρι, τιναζουμε να φυγει το περισσιο και τηγανιζουμε σε μπολικο λαδι με μετρια προς δυνατη φωτιά.