ΑΤΣΜΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΒΡΑΣΤΟ, ΜΕ ΤΥΡΙ - ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ!
Υλικά Συνταγής
600 γρ. Χλιαρό γάλα,
300 γρ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι,
50 γρ φρέσκια μαγιά η δυο φακελάκια ξερή ,
2 αυγα (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ), Εγώ βάζω γάλα.
1 κιλό + 50 - 100γρ αλεύρι σκληρό η γ.ο.χ.
600 γρ. Χλιαρό γάλα,
300 γρ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι,
50 γρ φρέσκια μαγιά η δυο φακελάκια ξερή ,
2 αυγα (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ), Εγώ βάζω γάλα.
1 κιλό + 50 - 100γρ αλεύρι σκληρό η γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ατσμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε (εγώ έκανα με κατσικίσιο τυράκι και αυγό με λουκάνικο βραστό και με Μερέντα) .
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν ή μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος (εγώ βάζω γάλα) και ψήνουμε περίπου στους 180 - 190 με αντιστάσεις, χαμηλά το ταψί, μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra
Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra