Τούρτα Νουτέλα

ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑ


Αφράτο παντεσπάνι με πλούσια μους πραλίνας και γκανάς σοκολάτας που λιώνει στο στόμα. 
Μια τούρτα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!


Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά 
  • 150 γρ. ζάχαρη 
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα 
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο 
  • 1 βανίλια 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά) 

Για τη μους πραλίνας:
  • 2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου Morfat 
  • 1 βαζάκι Νουτέλα (400 γρ.) 
  • 1 βανίλια 

Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 κούπα νερό 
  • 1 βανίλια 
  • Χυμός από μισό λεμόνι 

Για τη γκανάς σοκολάτας:
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ 
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι 


Εκτέλεση 

Για το παντεσπάνι:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Στρώνουμε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα διαμέτρου 26-28 εκ. με λαδόκολλα (χωρίς να τη βουτυρώσουμε). 
  3. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν. 
  4. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα (αν χρησιμοποιούμε) και το κακάο. 
  5. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. 
  6. Ανακατεύουμε προσεκτικά με σπάτουλα τα στερεά υλικά στο μείγμα των αυγών, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. 
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι το παντεσπάνι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. 
  8. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε σε 3 ομοιόμορφους δίσκους με ένα πριονωτό μαχαίρι. 

Για τη μους πραλίνας:
  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. 
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη Νουτέλα και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να έχουμε μια λεία και κρεμώδη μους. 

Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. 
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. 

Για τη γκανάς σοκολάτας:
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. 
  2. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. 
  3. Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή γκανάς. Το μέλι ρευστοποιει και γυαλίζει τη γκαναζ και της δίνει και μια γλύκα!

Συναρμολόγηση της τούρτας:
  1. Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 26-28 εκ. 
  2. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε ελαφρώς με ένα πινέλο. 
  3. Απλώνουμε το 1/3 της μους πραλίνας πάνω από το παντεσπάνι. 
  4. Τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε ξανά και προσθέτουμε το δεύτερο 1/3 της μους. 
  5. Επαναλαμβάνουμε με τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι. 
  6. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, μέχρι να μισοπαγώσει. 
  7. Αφαιρούμε το τσέρκι και καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη μους πραλίνας, τόσο στην κορυφή όσο και στα πλαϊνά. 
  8. Επιστρέφουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. 
  9. Τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με τη γκανάς σοκολάτας, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της. 
  10. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑ

Δημιουργός συνταγής: Ειρήνη Σταματέλλη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget