ΑΦΡΑΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
Υλικά
(Μετράμε σε κούπα 210 ml)- 5 μέτρια αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη, 180γρ
- 1 κούπα ηλιέλαιο, 170 ml
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 160 γρ
- 1 κούπα γιαούρτι, 250 γρ
- 1 κούπα αλεύρι, 110 γρ
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
Σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη, 550 γρ
- 3 & 1/2 κούπες νερό, 600 ml
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Τα αυγά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γιαούρτι θα το βγάλετε μισή ώρα νωρίτερα από το ψυγείο.
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για λίγο, μέχρι να ανακατευτούν.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν με το αλεύρι κοσκινισμένα και τις βανίλιες.
- Σε βουτυρωμένο ταψί 24×32 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.
- Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
- Χαράζουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε σιγά - σιγά.
- Κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι!!!!
- Απολαμβάνουμε αφού κρυώσει.
