ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Η νοστιμιά τους απίστευτη!!!
Υλικά
- 2.500 κιλά κόκορας κομμένος σε μερίδες
- 1 κούπα νες καφέ ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά μεγάλη πελτέ
- 5 ντομάτες πομοντόρο
- 1 ξύλο κανέλας
- γαρίφαλο
- μοσχοκάρυδο
- μπαχάρι
- Μιξ πιπεριών
- αλάτι
- λίγη ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Σοτάρω το κρέας στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτω τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα σκόρδα.
- Τα ανακατεύω καλά μέχρι να μαλακώσουν λίγο..
- Βάζω τον πελτέ, ανακατεύω (έτσι γλυκαίνει) και στη συνέχεια το σβήνω με το κρασί.
- Αφήνω για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτω τις ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη.
- Κατόπιν προσθέτω τα καρυκεύματα, λίγη ζάχαρη, το ζεστό νερό και μαγειρεύω στη χύτρα για 55 λεπτά. Τόσο πολύ γιατί είναι χωριάτικο!
Για τα μακαρόνια
- Έχω αφαιρέσει το λίπος του κόκορα και το βράζω για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτω τα μακαρόνια μου, Νο3, σ' αυτό το ζουμάκι και βράζω στον αναγραφόμενο χρόνο.
- Όταν τα σουρώσω τους προσθέτω σάλτσα από το κόκορα.
- Από πάνω πρόσθεσα ξερή μυζήθρα ορεινής Αργολίδας!!
Credits:
Αναστασια ΒλάχουΣπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...