ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε 100ml ΛΑΔΙ τηγανίζω 1 κιλό ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΑ, λίγα - λίγα τα κομμάτια.
- Βάζω ξανά όλο το ΚΡΕΑΣ στην κατσαρόλα, βάζω 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και σοτάρω να μαραθεί.
- Βάζω 1 κουταλιά της σούπας ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ, 1 κουταλάκι του γλυκού ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και ανακατεύω να καβουρδιστούν.
- Προσθέτω ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, 4 ποτήρια ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ και σιγοβράζω μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το κρέας.
- Καθαρίζω, κόβω και πλένω 1 κιλό ΠΡΑΣΑ, τα ζεματάω σε βραστό νερό για 3 με 4 λεπτά, τα στραγγίζω και τα σοτάρω σε 4 - 5 κουταλιές της σούπας ΛΑΔΙ.
- Τα βάζω στο ΚΡΕΑΣ, ανακατεύω και αδειάζω στη γάστρα το ΖΟΥΜΙ, να είναι δύο δάχτυλα πάνω από το φαγητό.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40 με 50 λεπτά.
- Τα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζω την γάστρα για να πάρουν χρώμα.
Credits:
Πετρινα ΜπαρδανηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ