Χοιρινό με πράσα στο φούρνο



ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε 100ml ΛΑΔΙ τηγανίζω 1 κιλό ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΑ, λίγα - λίγα τα κομμάτια.
  2. Βάζω ξανά όλο το ΚΡΕΑΣ στην κατσαρόλα, βάζω 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και σοτάρω να μαραθεί.
  3. Βάζω 1 κουταλιά της σούπας ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ, 1 κουταλάκι του γλυκού ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και ανακατεύω να καβουρδιστούν.
  4. Προσθέτω ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, 4 ποτήρια ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ και σιγοβράζω μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το κρέας.
  5. Καθαρίζω, κόβω και πλένω 1 κιλό ΠΡΑΣΑ, τα ζεματάω σε βραστό νερό για 3 με 4 λεπτά, τα στραγγίζω και τα σοτάρω σε 4 - 5 κουταλιές της σούπας ΛΑΔΙ.
  6. Τα βάζω στο ΚΡΕΑΣ, ανακατεύω και αδειάζω στη γάστρα το ΖΟΥΜΙ, να είναι δύο δάχτυλα πάνω από το φαγητό.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40 με 50 λεπτά.
  8. Τα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζω την γάστρα για να πάρουν χρώμα.



Credits:

Πετρινα Μπαρδανη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ