Χοιρινό με πιπεριές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος και Ριζότο με μανιτάρια και πιπεριές



ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Υλικά
1.200 γραμμάρια χοιρινό
200 γραμμάρια μανιτάρια
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες
1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες
40 ml λευκό κρασί
150 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Ύστερα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Συμπληρώνουμε με 1 νεροπότηρο ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.
10' πριν βάζουμε τις πιπεριές.
Για να μη διαλυθούν αφού έχει μαλακώσει καλά το κρέας και δέσει με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ ρύζι για Ριζότο
150 γρ. μανιτάρια άσπρα
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1500 γρ νερό
1 κύβο λαχανικών
ελάχιστο αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
 
Σ' ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι και τα κομμένα μανιτάρια μαζί με λίγο χοντρό αλάτι μέχρι να μαραθούν λίγο.
Ρίχνω μέσα το ρύζι, το ανακατεύω καλά και στη συνέχεια ρίχνω λίγο - λίγο το βρασμένο νερό με 1 κύβο λαχανικών που έχω βράσει, και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
Ανακατεύω και προσθέτω το νερό, αυτό μέχρι τον αναγραφόμενο χρόνο που θέλει το ρύζι.


Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινό με πιπεριές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος και Ριζότο με μανιτάρια και πιπεριές