ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ
Αυτό το απλό και νόστιμο γιουβέτσι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε.
Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη, ιδανική για ένα καθημερινό γεύμα.
Υλικά:
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
- 4 ντομάτες, περασμένες από το μούλτι
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 1 ξύλο κανέλας
- Μια πρέζα μπούκοβο
- Ζεστό νερό, όσο χρειάζεται
- 300 γρ. ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε, κομμένο σε κομμάτια
- 250 γρ. κριθαράκι
- Λίγο λάδι για σοτάρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύλο κανέλας, το μπούκοβο και ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το κριθαράκι με λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αυτό βοηθά το κριθαράκι να παραμείνει σπυρωτό και να μην λασπώσει.
- Προσθέτουμε το ψητό κοτόπουλο και το σοταρισμένο κριθαράκι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, αν χρειάζεται, και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!