Γιουβέτσι κατσαρόλας με ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε



ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ


Αυτό το απλό και νόστιμο γιουβέτσι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε. 
Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη, ιδανική για ένα καθημερινό γεύμα.


Υλικά:

  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • 4 ντομάτες, περασμένες από το μούλτι
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Μια πρέζα μπούκοβο
  • Ζεστό νερό, όσο χρειάζεται
  • 300 γρ. ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε, κομμένο σε κομμάτια
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • Λίγο λάδι για σοτάρισμα


Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύλο κανέλας, το μπούκοβο και ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το κριθαράκι με λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αυτό βοηθά το κριθαράκι να παραμείνει σπυρωτό και να μην λασπώσει.
  5. Προσθέτουμε το ψητό κοτόπουλο και το σοταρισμένο κριθαράκι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  6. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, αν χρειάζεται, και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας περιστασιακά.


ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget