ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ, ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υπέροχο φαγητό, πολύ γευστικό! Το κάνω και με κοτόπουλο, που του ταιριάζει πάρα πολύ. Το συνόδευσα με πιλάφι με πιπεριές και μπέικον.
Υλικά
- Κρέας κοτόπουλο ή χοιρινό, ό,τι προτιμάτε
- 2 φακελάκια Knorr μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια
- 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη βούτυρο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μυρωδικών της Maggi
- 1 κουτί μπύρα
- 2 φύλλα δάφνης
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αφού έχουμε πλύνει και σκουπίσει καλά τα κομμάτια του κρέατος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο.
- Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον, σοτάροντάς τα μέχρι να μελώσουν.
- Προσθέτουμε πάλι το κρέας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την μπύρα και αφήνουμε να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
- Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, πιπέρι, λίγο αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μυρωδικών.
- Αργοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε τα φακελάκια σούπας άγριων μανιταριών και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά και αργοβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε μια γεμάτη χούφτα παρμεζάνα, ανακατεύουμε και το φαγητό είναι έτοιμο!
Παρατηρήσεις
- Στην περίπτωση που το κάνετε με κοτόπουλο, επειδή δεν έχει πολύ λίπος για να δέσει η σάλτσα, προσθέστε λίγο νισεστέ.
- Η συνταγή μπορεί να γίνει και με λευκό κρασί αντί για μπύρα, εξίσου νόστιμο.