ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ
Υλικά
400 γρ. φιστίκια αλατισμένα, τα πίνατς,
2 κ.σ. φιστικέλαιο
1 κ.σ. κοφτή μέλι
Εκτέλεση
Ρίχνω στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο.
Χτυπάω 3 λεπτά ωσότου δεν υπάρχει ίχνος από φιστίκια, να γίνει αλοιφή το μείγμα μας.
Προσοχή μην γίνει σκληρή πάστα, θέλω ένα μείγμα ρευστό.
Ρίχνω το μέλι και χτυπάω για αλλά 5 δευτερόλεπτα, με τρεις βόλτες είναι οκ.
Και καλή μας απόλαυση!
Μπορείτε να φτιάξετε μπαλίτσες με γέμιση φιστικοβούτυρο με επικάλυψη κουβερτούρα ή να το αλείψετε σκέτο σε φρυγανίτσα ή ψωμάκι ή να το φάτε μόνο του ή να το αλείψετε σε φρυγανίτσα με μαρμελάδα φράουλα.
Credits:
Άκης Πετρετζίκης (συνταγή)
Νάντια Πάνου (εκτέλεση)
Φιστικοβούτυρο χειροποίητο