Υπέροχα νηστίσιμα στριφτάρια με πατάτα και πράσο

Νηστίσιμες στριφτές πίτες με πατάτα και πράσο

ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ



Για τη ζύμη

  • 1 μεγάλη κούπα νερό χλιαρό 
  • λίγο αλάτι 
  • και αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να μην κολλάει στα χέρια


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε, κάνουμε μπαλίτσες τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  2. Βράζουμε 4 ΠΑΤΑΤΕΣ μεγάλες και 1 ΚΑΡΟΤΟ και τα πατάμε με ένα πιρούνι.
  3. Σοτάρουμε 1 μεγάλο ΠΡΑΣΟ σε λίγο ΛΑΔΑΚΙ, ρίχνουμε τον ΠΟΥΡΕ ανακατεύουμε και βάζουμε ΑΛΑΤΙ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ και ένα ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ και αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε τα φύλλα, λαδώνουμε με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, βάζουμε γέμιση, ρολαρουμε και στρίβουμε.
  4. Τα περνάμε με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά περίπου, ανάλογα πόσο κόκκινα τα θέλουμε.


Credits: βασιλικη δαουτη, Κουταλίτσα



Υπέροχα νηστίσιμα στριφτάρια με πατάτα και πράσο

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget