ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
Υλικά
- 3 ποτήρια ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 κρασοπότηρο χυμό πορτοκάλι με λίγο λεμόνι
- 1 κρασοπότηρο νερό βρασμένο με 3 ξυλάκια κανέλα
- 3 κ.σ. ρακή ή ούζο
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. σόδα
- 1 ποτήρι σουσάμι καβουρντισμένο για τη ζύμη
- 1 ποτήρι σουσάμι καβουρντισμένο για το τύλιγμα
- αλεύρι όσο σηκώσει (μαλακή ζύμη)
- λίγα φουντούκια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το κανελόζουμο, το μπέικιν διαλυμένο στη ρακή, το σουσάμι και τέλος το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαλάκια.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο το άλλο σουσάμι, βουτάμε τα κουλουράκια να πάρουν το σουσάμι, τα βάζουμε στο ταψί και τοποθετούμε στο κέντρο από ένα φουντούκι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!