ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Υλικά
(Η κούπα είναι 250 ml
- 300 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα κομμένα σε λωρίδες 2 εκ. (Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν και πιέζουμε απαλά να φύγουν τα πολλά υγρά.)
- 4 αυγά
- 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1 κούπα γιαούρτι (εγώ έβαλα αγελαδινό στραγγιστό)
- 1 κούπα, όχι γεμάτη 1 δάχτυλο λιγότερο, αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κούπα, όχι γεμάτη 1 δάχτυλο λιγότερο, αλεύρι καλαμποκιού
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 κ.γ., όχι πολύ γεμάτο, αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε αλάτι και μπέικιν και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Βάζουμε τη φέτα, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ταψί 26 εκ., αδειάζουμε το μείγμα, ισώνουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι .
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα, βάζουμε το κέικ, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.
ΠΗΓΗ: Πετρινα Μπαρδανη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!