Ζυμώνουμε 900 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ, 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ και 1 ΝΤΟΜΑΤΑ περασμένα από το multi, 2 ΑΥΓΑ, 200 gr ΨΩΜΙ ΨΙΧΑ μουλιασμένο σε ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ, 2 κ.γ. ΚΥΜΙΝΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, λίγη ΚΑΝΕΛΑ, 4 κ.σ. ΛΑΔΙ, ψιλοκομμένο ΔΥΟΣΜΟ και ΜΑΪΝΤΑΝΟ και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για καμιά ώρα.
Στη συνέχεια πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε με γκριλ και αέρα για ένα τέταρτο.
Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με ΛΑΔΙ, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ και 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ.
Σβήνουμε με ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ, ρίχνουμε τριμμένη ΝΤΟΜΑΤΑ φρέσκια ή εμπορίου, 1 κρασοπότηρο ΝΕΡΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΚΥΜΙΝΟ και λίγη ΖΑΧΑΡΗ και αφήνουμε να βράσει για κάνα 10λεπτό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια που έχουν πάρει χρώμα και αφήνουμε αλλά 10 λεπτά.
Για τον ΠΟΥΡΕ βράζουμε καθαρισμένες 4 ΠΑΤΑΤΕΣ.
Μόλις γίνουν τις χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας 1 κούπα ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ με 3 κ.σ. λιωμένο ΒΟΥΤΥΡΟ και ΑΛΑΤΙ.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!