ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΣΠΡΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 360 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 2 × 225 γρ. μπισκότα Marie
- 1 φλ. χαλεπιανά (φιστίκια αιγίνης)
- 1/2 φλ. γλασέ κεράσια
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε αποσύροντας από την φωτιά .
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σπάζουμε τα μπισκότα 5 - 6 κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα χαλεπιανά ολόκληρα και τα κεράσια γλασέ κομμένα στην μέση.
- Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου (αφού το αφήσαμε να κρυώσει κάπως) και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού το μείγμα.
- Σε ορθογώνια φόρμα βάζουμε πλαστική μεμβράνη (σελοφάν) να εξέχει λίγο από έξω και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
- Το απλώνουμε με κουτάλα να πάει παντού και στη συνέχεια, φέρνουμε την μεμβράνη προς τα μέσα να καλύψουμε την δούκισσα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή αν είναι νύχτα μέχρι το πρωί.
- Ανοίγουμε την μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε με χαλεπιανά αλεσμένα και κεράσια γλασέ.
Δημιουργός συνταγής: Marinos Subaru
