Δούκισσα άσπρης κουβερτούρας

ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΣΠΡΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΣΠΡΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 360 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 2 × 225 γρ. μπισκότα Marie
  • 1 φλ. χαλεπιανά (φιστίκια αιγίνης)
  • 1/2 φλ. γλασέ κεράσια


Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε αποσύροντας από την φωτιά .
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σπάζουμε τα μπισκότα 5 - 6 κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέτουμε τα χαλεπιανά ολόκληρα και τα κεράσια γλασέ κομμένα στην μέση.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου (αφού το αφήσαμε να κρυώσει κάπως) και ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού το μείγμα.
  8. Σε ορθογώνια φόρμα βάζουμε πλαστική μεμβράνη (σελοφάν) να εξέχει λίγο από έξω και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  9. Το απλώνουμε με κουτάλα να πάει παντού και στη συνέχεια, φέρνουμε την μεμβράνη προς τα μέσα να καλύψουμε την δούκισσα.
  10. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή αν είναι νύχτα μέχρι το πρωί.
  11. Ανοίγουμε την μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
  12. Σερβίρουμε με χαλεπιανά αλεσμένα και κεράσια γλασέ.

ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΣΠΡΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

Δημιουργός συνταγής: Marinos Subaru

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget