ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 9 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 ποτήρια νερού ρύζι
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κοφτό κ.γ. κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (κατά προτίμηση)
- 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- Μαϊντανό (κατά προτίμηση)
- δυόσμο και ρίγανη ξερά (κατά προτίμηση)
- 1 πατάτα, κομμένη κυδωνάτη
- Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να σπάσει σε μικρά κομμάτια.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τη σάλτσα ντομάτας.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές Φλωρίνης και αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό τους.
- Γεμίζουμε κάθε πιπεριά με το μείγμα κιμά και ρυζιού, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή για να μην ξεχειλίσει κατά το ψήσιμο.
- Τοποθετούμε τις γεμισμένες πιπεριές σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τα κομμάτια της πατάτας ανάμεσα στις πιπεριές.
- Προσθέτουμε λίγο λάδι στο ταψί, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και ρίγανη.
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα.
- Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζεται επιπλέον νερό για να μην στεγνώσει το φαγητό.
- Βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντας με μια δροσερή κουταλιά γιαούρτι ή ένα ποτήρι κεφίρ για μια νόστιμη αντίθεση.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!