Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με Κιμά και Ρύζι στο φούρνο

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ένα αγαπημένο φαγητό που απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση των πιπεριών Φλωρίνης με μια αρωματική γέμιση από ρύζι, κιμά και μπαχαρικά, προσφέροντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.


Υλικά

  • 9 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 ποτήρια νερού ρύζι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κοφτό κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (κατά προτίμηση)
  • 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • Μαϊντανό (κατά προτίμηση)
  • δυόσμο και ρίγανη ξερά (κατά προτίμηση)
  • 1 πατάτα, κομμένη κυδωνάτη
  • Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να σπάσει σε μικρά κομμάτια.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τη σάλτσα ντομάτας. 
  5. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και σβήνουμε τη φωτιά. 
  7. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  8. Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές Φλωρίνης και αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό τους.
  9. Γεμίζουμε κάθε πιπεριά με το μείγμα κιμά και ρυζιού, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή για να μην ξεχειλίσει κατά το ψήσιμο.
  10. Τοποθετούμε τις γεμισμένες πιπεριές σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τα κομμάτια της πατάτας ανάμεσα στις πιπεριές.
  11. Προσθέτουμε λίγο λάδι στο ταψί, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και ρίγανη.
  12. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα.
  13. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζεται επιπλέον νερό για να μην στεγνώσει το φαγητό.
  14. Βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  15. Σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντας με μια δροσερή κουταλιά γιαούρτι ή ένα ποτήρι κεφίρ για μια νόστιμη αντίθεση.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Δημιουργός συνταγής: Αρχοντή Κοταΐδου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget