Κολοκυθάκια λεμονάτα



ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ


Αυτό το φαγάκι είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 4 κολοκύθια στρογγυλά
  • 2 καρότα
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρους και πέτσα
  • 4 με 5 κ.σ. ρύζι Καρολίνα, πλυμένο
  • 1 πατάτα
  • άνηθο
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι
  • λάδι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το καπάκι από τα κολοκυθάκια και τρίβουμε λίγη από τη σάρκα τους στον τρίφτη.
  2. Τρίβουμε και το ένα καρότο.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στο χέρι και την ντομάτα ψιλοκομμένη, το ρύζι και τα μυρωδικά.
  4. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε νερό ένα δάχτυλο πιο κάτω από το καπάκι του κολοκυθιου, την πατάτα κομμένη και το καρότο, λάδι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
  6. Όταν γίνει το φαγάκι ρίχνουμε το λεμόνι και το κορν φλάουρ να δέσει η σάλτσα.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget