ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
Αυτό το φαγάκι είναι πεντανόστιμο!
Υλικά
- 4 κολοκύθια στρογγυλά
- 2 καρότα
- 2 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ντομάτα χωρίς σπόρους και πέτσα
- 4 με 5 κ.σ. ρύζι Καρολίνα, πλυμένο
- 1 πατάτα
- άνηθο
- δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
- λάδι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καπάκι από τα κολοκυθάκια και τρίβουμε λίγη από τη σάρκα τους στον τρίφτη.
- Τρίβουμε και το ένα καρότο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στο χέρι και την ντομάτα ψιλοκομμένη, το ρύζι και τα μυρωδικά.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε νερό ένα δάχτυλο πιο κάτω από το καπάκι του κολοκυθιου, την πατάτα κομμένη και το καρότο, λάδι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
- Όταν γίνει το φαγάκι ρίχνουμε το λεμόνι και το κορν φλάουρ να δέσει η σάλτσα.