Τυροπιτάκια


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


Μπορείτε να βάλετε ό,τι γέμιση θέλετε, αρτύσιμη ή νηστίσιμη!


Υλικά

Ζύμη
  • 1 ποτήρι γάλα (αν νηστεύουμε νερό) χλιαρό
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1 ποτήρι Φυτίνη (Βιτάμ ή λάδι ελαφρύ) λιωμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. περίπου για μαλακή ζύμη

Γέμιση για τυροπιτάκια
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 2 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • (Αν νηστεύουμε τυρί νηστίσιμο, χαλβά, μαρμελάδα...)

Γέμιση για ταχινοπιτάκια:
  • Ταχίνι με μέλι ή κακάο και σταφίδες.

  • 1 αυγό για επάλειψη (αν νηστεύουμε λίγο λάδι από πάνω)


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το γάλα (το νερό) με τη μαγιά και ζάχαρη.
  2. Μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα. 
  4. Μετά ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά, γεμίζουμε, δίνουμε σχήμα που θέλουμε, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς με αέρα.


Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!