ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
Ζύμη- 1 ποτήρι γάλα (αν νηστεύουμε νερό) χλιαρό
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 1 ποτήρι Φυτίνη (Βιτάμ ή λάδι ελαφρύ) λιωμένο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. περίπου για μαλακή ζύμη
Γέμιση για τυροπιτάκια
- 250 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 2 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- (Αν νηστεύουμε τυρί νηστίσιμο, χαλβά, μαρμελάδα...)
Γέμιση για ταχινοπιτάκια:
- Ταχίνι με μέλι ή κακάο και σταφίδες.
- 1 αυγό για επάλειψη (αν νηστεύουμε λίγο λάδι από πάνω)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το γάλα (το νερό) με τη μαγιά και ζάχαρη.
- Μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα.
- Μετά ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά, γεμίζουμε, δίνουμε σχήμα που θέλουμε, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς με αέρα.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!