ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Υλικά
8 μελιτζάνες φλάσκες,
500 γρ. κιμά κοτόπουλου,
1 καρότο τριμμένο,
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας,
3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες ,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 ξύλο κανέλας ,
5 - 6 κόκκους μπαχάρι,
ελάχιστο κύμινο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
μπούκοβο
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε θυμάρι και ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 - 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά, σοτάρουμε καλά τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το καρότο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, τους κόκκους μπαχάρι, το ξύλο κανέλας, πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες και το κρασί.
Αφήνουμε να βράζει λίγο ο κιμάς και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με κιμά και μετά τρίβουμε τα τυριά πάνω απο τον κιμά (όπως 250 γρ. φέτα και 100 γρ. γραβιέρα).
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά, σοτάρουμε καλά τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το καρότο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, τους κόκκους μπαχάρι, το ξύλο κανέλας, πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες και το κρασί.
Αφήνουμε να βράζει λίγο ο κιμάς και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με κιμά και μετά τρίβουμε τα τυριά πάνω απο τον κιμά (όπως 250 γρ. φέτα και 100 γρ. γραβιέρα).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 10 λεπτά.
Credits:
Fotini Bahatouri
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μελιτζάνες φλάσκες γεμιστές με κιμά κοτόπουλου και τυριά
Fotini Bahatouri
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μελιτζάνες φλάσκες γεμιστές με κιμά κοτόπουλου και τυριά