ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
Βροχερή σήμερα η μέρα.. και μια ζέστη πιτουλα είναι ότι πρέπει..!!
Είχα σφολιάτα στην κατάψυξη και έφτιαξα μια λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα με σιμιγδαλένια κρεμουλα..!!
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 200γρ. ζαμπόν μπούτι
- 200γρ. κασέρι καπνιστό
- 350 ml φυτική κρέμα
- 3 κσ σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κσ φρέσκο βούτυρο
- 1 αυγό
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε την μισή κρέμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο να ζεσταθεί καλά.
- Την υπόλοιπη την βάζουμε στο μούλτι μαζί με το αυγό και το σιμιγδάλι και χτυπάμε καλά.
- Μόλις πάρει βράση η κρέμα ρίχνουμε το μίγμα του μούλτι χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε κομματάκια και τρίβουμε το τυρί.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα με το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
- Ανοίγουμε το φύλλο και βάζουμε στη μέση το μίγμα του τυριού.
- Κλείνουμε με το άλλο φύλλο σαν φάκελο και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το χαράζουμε ελαφρά.
- Αν θέλουμε βάζουμε και σουσαμάκι .
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα..!!!