ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
ΖΥΜΗ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κυβάκι φρέσκια
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε να γίνει εύπλαστη ζύμη .
Έτριψα μέσα στη ζύμη λίγη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Έτριψα μέσα στη ζύμη λίγη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
και πρόσθεσα 700 γρ. ΑΛΕΥΡΙ και όσο ακόμα ΝΕΡΑΚΙ χρειαστεί.
ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. φέτα
1 αυγό
πιπέρι
1 γιαουρτάκι.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη ανοίγω φυλλαράκια, γεμίζω και κλείνω με πιρούνι ή κόβω τετράγωνα κομμάτια και μετά σε τρίγωνα και τα τυλίγω σαν κρουασανάκια .
Περνάω με αυγό και ψήνω στους 180 βαθμούς.
500 γρ. φέτα
1 αυγό
πιπέρι
1 γιαουρτάκι.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη ανοίγω φυλλαράκια, γεμίζω και κλείνω με πιρούνι ή κόβω τετράγωνα κομμάτια και μετά σε τρίγωνα και τα τυλίγω σαν κρουασανάκια .
Περνάω με αυγό και ψήνω στους 180 βαθμούς.
Credits:
Παλμιρα Αριστου