Μηλοκέικ με άρωμα Κανέλας (παλιά παραδοσιακή συνταγή)

ΜΗΛΟΚΕΪΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ (ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΜΗΛΟΚΕΪΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ (ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)


Αυτό το μηλοκέικ έχει τις ρίζες του σε μια παλιά οικογενειακή συνταγή. Απλό, αρωματικό και θρεπτικό, το κέικ αυτό συνδυάζει την ελαφριά γλυκύτητα με τη φρεσκάδα του μήλου και τη ζεστασιά της κανέλας. Ένα γλυκό που αγαπήθηκε από γενιές.


Υλικά

  • 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (και λίγο παραπάνω, αν προτιμάτε πιο γλυκό)
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 μήλα, τριμμένα (με λίγο χυμό λεμονιού και ξύσμα από λεμόνι)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. 
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φαρίνα σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αλεύρι από το μείγμα.
  5. Τέλος, ενσωματώνουμε τα τριμμένα μήλα μαζί με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας ελαφρώς για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 35 εκ.
  7. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα, με αντιστάσεις.
  8. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα: αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.

ΜΗΛΟΚΕΪΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ (ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Δημιουργός συνταγής: Μαρίνα Βασιλάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget