ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
Υλικά:
- 200 γρ. χλιαρό νερό
- 300 γρ. γάλα εβαπορέ
- 150 γρ. λάδι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 800 με 850 αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 αυγά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
Γέμιση:
- 1/2 κιλό φέτα
- 2 αυγά
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 8 ίσα μπαλάκια.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
- Μετά ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα και κόβουμε στα 8 τρίγωνα όπως η πίτσα.
- Βάζουμε γέμιση στην βάση του τριγώνου και τυλίγουμε.
- Χτυπάμε 1 αυγό με 50 γρ. γάλα, αλείφουμε τα κρουασάν και ψήνουμε.
