ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Υλικά
- 1000 γρ. περίπου, ίσως λίγο παραπάνω, αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 ml γάλα χλιαρό
- 150 γρ. γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
- 42 γρ. μαγιά νωπή
- 200 ml ελαιόλαδο
- 15 γρ. αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό ολόκληρο, για τη ζύμη
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα, για επάλειψη πριν μπουν στο φούρνο
- λίγο μέλι αραιωμένο με λίγο νερό, μόλις βγουν ζεστά από το φούρνο
Γέμιση
- 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κανελα
Εκτέλεση
- Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτω όλα τα υλικά που είναι για ζύμωμα και κάνω μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει κάνω μερικά διπλώματα και ανοίγω ένα φύλλο.
- Το βουτυρώνω, στρώνω τα υλικά της γέμισης, κάνω ρολό και κόβω σε 15 κομμάτια.
- Βάζω τα κομμάτια σε ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα, τα αφήνω 15 λεπτά και τα αλείφω με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω - κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλω ζεστά τα αλείφω με λίγο μελι αραιωμένω με νερό.
- Με αυτήν τη ζύμη κάνω και σταφιδόψωμα.