Καλαμάρι κρασάτο με ρύζι



ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

Άπαιχτο!!

Υλικά
1 συσκευασία parboiled ρύζι
1kg -1,2 kg καθαρισμένα καλαμαριά σε ροδέλες 
400 γρ κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
500 ml κόκκινο κρασί
1 φλ. (από το βρασμένο ρύζι)
αλάτι, 
πιπέρι, 
γαρύφαλλο, 
κανέλα 
μοσχοκάρυδο
ελάχιστο μπούκοβο
1 καρότο ψιλοκομμένο

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το ρύζι, για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο.
Κρατάμε μία κούπα νερό και σουρώνουμε το υπόλοιπο κάτω από βρύση με κρύο νερό.
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα, ίσα που να καλυφθεί ο πάτος, και προσθέτουμε το καλαμάρι και στη συνέχεια το καρότο.
Ανακατεύουμε και μόλις πιει σχεδόν όλα τα υγρά (όχι να κολλάει) σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση για 2 - 3 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και τα μπαχαρικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε υγρά ή χαμηλώνουμε κι άλλο το μάτι.
Μόλις χυλώσει η σάλτσα ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε το μάτι.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κλειστή την κατσαρόλα για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Το πιο σπυρωτό ρύζι ever! Το δε καλαμάρι λουκούμι!


Credits:
Nadia Kotsira
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Καλαμάρι κρασάτο με ρύζι