ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Υλικά
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 400 γρ. νερό
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 φύλλα φασκόμηλου
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 80 γρ. μουστάρδα
- 100 γρ. νερό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κύβο κότας
- 2 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το φασκόμηλο και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Μεταφέρουμε στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Τοποθετούμε άλλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
- Βάζουμε το θυμάρι, το κρασί, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη, το κοτόπουλο, τον κύβο.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
Δημιουργός συνταγής: Άκης Πετρετζίκης
