ΧΥΛΩΜΕΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ
Οι αγαπημένες μας φακές στη χύτρα πάντα χυλωμένες και πεντανόστιμες!
Εύκολο και γρήγορο καθημερινό φαγάκι!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 ποτήρι ψιλές φακές
- 4 ποτήρια νερό
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/3 καρότο, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
- 2 μικρά φύλλα δάφνης ή 1 μεγάλο
- 1 αποξηραμένη γλυκοκαυτερή πιπερίτσα ή λίγο γλυκό μπούκοβο
- αλάτι,
- πιπέρι,
- ελάχιστη ρίγανη,
- 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,
- στη μύτη… από ένα κ.γ. πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
- Καθαρίζω και πλένω τις φακές, τις βάζω στη χύτρα με νερό να τις σκεπάζει και αφήνω να πάρουν μία βράση.
- Τις στραγγίζω και τις ξαναβάζω στη χύτρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύω, κλείνω το καπάκι, ανοίγω την εστία στο τέρμα και μόλις σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνω στο μισό και βράζω για 7,5 λεπτά.
- Αν χρειαστεί βράζω για ακόμα 1 λεπτό (αυτό εξαρτάται από τις φακές).
- Σερβίρω και οποίος θέλει προσθέτει ξύδι στο πιάτο του.
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ