ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Υλικά:
- 100 γρ. νιφάδες Βρώμης
- 70 γρ, ζάχαρη
- 80 γρ, ινδοκάρυδο
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 70 γρ. μελι
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
- 2 κ.σ. βραστό νερό
- 1 κ.γ.. μαγειρική σόδα
Εκτελεση:
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε στη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το μέλι κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Σε ένα ποτήρι ριχνουμε τη σοδα μεσα στις 2 κ.σ. νερο και ανακατεύουμε.
- Έπειτα ριχνουμε το νερο με τη σοδα μεσα στο κατσαρολακι και ανακατευομε ωσπου να αφρισει.
- Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τα υγρα μεσα στο μπολ με τα στερεα.
- Ανακατεύουμε και μολις πεσει η θερμοκρασια ριχνουμε τις σταγονες.
- Πλάθουμε τα μπισκότα, τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε στους 170c βαθμούς, στις αντιστάσεις σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα.
** Τα δικα μου εγιναν σοκολατενια γιατι ειχα ριξει τις σταγονες στα στερεα υλικα, έριξα το ζεστο νερό κι ελιωσε η σοκολάτα. Βέβαια ειναι υπεροχα κι ετσι!
** Καλο ειναι να μην κανετε πλατιά τα μπισκότα, να είναι χοντρά, έτσι κι αλλιως θα απλώσουν.
** Όταν τα βγαζουμε είναι μαλακα, όμως οταν κρυωσουν σφιγγουν..δεν ειναι ιδιαιτερα τραγανα ειναι μετρια!
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Δημιουργός συνταγής: Stella Emmanouil
