ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Τσιγαρίζω 1 ΞΕΡΟ και 1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ με λίγη ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ.
Μόλις μελώσουν ρίχνω λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ και ΑΝΗΘΟ.
Έπειτα ρίχνω ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ, αφού πρώτα το πλύνω καλά 4 χέρια.
Μόλις μελώσουν ρίχνω λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ και ΑΝΗΘΟ.
Έπειτα ρίχνω ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ, αφού πρώτα το πλύνω καλά 4 χέρια.
Το σοτάρω και αυτό λίγο και μετά ρίχνω 1 κ.γ. ΠΕΛΤΕ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ.
Μόλις πάρει βράσει το κατεβάζω.
Προσθέτω λίγο ΛΑΔΙ επιπλέον.
Προσθέτω λίγο ΛΑΔΙ επιπλέον.
Γεμίζω τα ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ και προσέχω μην τυχόν έχουν υγρά από έξω γιατί μετά τα σοτάρω ελαφρώς με λίγο ΛΑΔΙ και 1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ.
Αφού τα σοτάρω ρίχνω το ΣΠΑΝΑΚΙ με λίγη ΣΑΛΤΣΑ, ΑΝΗΘΟ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ.
Μόλις βράσουν και έχει μαλακώσει το ρύζι είναι έτοιμο.
Θέλει μόνο προσοχή στα υγρά, μην βάλετε πολύ νερό γιατί θα βγάλει και το σπανάκι και δεν θα μελώσει.
Credits:
Κυριακη ΑθανασακηΓεμιστά καλαμαράκια με σπανάκι