ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ
Υλικα:
- 1,8 - 2,2 κιλό χοιρινό μπούτι
- 2 κιλά πατάτες φούρνου
- 3 κ.σ μουστάρδα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια
- 2 πορτοκάλια
- 2 κ.σ. μέλι
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
- λάδι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας.
- Ρίχνουμε το σκορδο
- Το αλατοπιπερώνουμε.
- Στο multi αναμιγνύουμε το μέλι, το χυμό ενός λεμονιού, ενός πορτοκαλιού, τις 2 κ.σ. μουστάρδα, δεντρολίβανο, ρίγανη και λάδι.
- Αλείφουμε με το μείγμα το κρέας μας πολύ καλά.
- Βάζουμε το κρέας μας σε μία γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου, χωρίς το καπάκι.
- Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες μας.
- Σ' ένα μπολ, έχουμε τις πατάτες μας και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού, πορτοκαλιού, 1 κ.σ. μουστάρδα, ρίγανη, δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να πασαλειφτούν οι πατάτες.
- Στη συνέχεια, βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και τοποθετούμε τις πατάτες περιμετρικά από το χοιρινό.
- Προσθέτουμε και το ζουμί από το μείγμα.
- Σκεπάζουμε τώρα με το καπάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για δύο - δυόμισι ώρες.
- Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.
Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou
