ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Εξαιρετική γεύση!!
Να τα φτιάξετε είναι υπέροχα!
Συνταγή
1/2 βούτυρο γλυκό από το πακέτο των 250 γραμ.
1/2 crisco, στην Ελλάδα δεν το έχετε βάλτε μισό πακέτο Βιτάμ άσπρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη είναι λίγο γλυκά μπορείτε να βάλετε μία κούπα
1 ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 κούπα αμυγδαλόψιχά τριμμένη καλά
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κρόκους αυγού
1 ολόκληρο αυγό
4 κούπες αλεύρι, μπορεί και παραπάνω
Κρατάμε τα ασπράδια σε ένα μικρό Μπολ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, τη βανίλια και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Το ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.
Παίρνουμε από τη ζύμη στο χέρι και κάνουμε στρογγυλά μπαλάκια σαν ένα μεγάλο καρύδι.
Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια με το πιρούνι και τα αλείφουμε με το πινέλο.
Μετά τα πασπαλίζουμε με φίλε αμύγδαλο και αμυγδαλόψιχά.
Τα βάζουμε αραιά στο ταψί και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου αναλόγως το φούρνο σας.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Koumoutsakis