ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
800 γραμμ. κιμάς (μισό βοδινό - μισό χοιρινό)
4 κουταλιές σούπας βρώμη
2 αυγά,
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό,
λίγο δυόσμο
αλάτι,
πιπέρι,
λίγη ρίγανη,
λίγο κίμινο
λίγο λάδι
Για τη σάλτσα
4 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 καρότο, ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό,
κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
λάδι,
αλάτι
λίγο πιπέρι
Με τα υλικά του κιμά φτιάχνω το μείγμα και αφήνω στο ψυγείο για δύο ώρες να πάρει τα αρώματα.
Φτιάχνω τη σάλτσα ντομάτας και αφήνω μέχρι να ψηθεί..
Όταν έχει περάσει η ώρα φτιάχνω τα σουτζουκάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς πάνω σε λαδόκολλα για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βάζω σε ταψί, ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας και τα ξαναβάζω στο φούρνο για 15 λεπτά.
Γίνεται τέλειο φαγητό και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές ή ρύζι!
Credits:
Μαρία Μανιουδάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σουτζουκάκια με σάλτσα στο φούρνο
Τα βάζω σε ταψί, ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας και τα ξαναβάζω στο φούρνο για 15 λεπτά.
Γίνεται τέλειο φαγητό και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές ή ρύζι!
Credits:
Μαρία Μανιουδάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σουτζουκάκια με σάλτσα στο φούρνο