Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι



ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ


Υλικά

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20γρ. μαγιά νωπή
  • 120ml νερό χλιαρό
  • 120ml γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 25ml σιρόπι αγαύης
  • 15γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 αυγό (ο κρόκος)
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
  • Μέλι
  • Καβουρδισμένο Σουσάμι
  • κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση 

  1. Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το χλιαρό γάλα και νερό με το το βούτυρο και τη μαγιά, τρίβοντάς τη με το χέρι να λιώσει και να διαλυθεί.
  2. Προσθέτετε το σιρόπι αγαύης, το αλάτι, τον κρόκο του αβγού και τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. 
  3. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  4. Bάζετε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά να κάψει.
  5. Κόβετε του λουκουμάδες με το χέρι και τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι.
  6. Όταν ροδοκοκκινίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε για 2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  7. Στη συνέχεια τους μοιράζετε σε πιάτα, τους περιχύνετε με μέλι και τους πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.
  8. Σερβίρετε αμέσως!


ΠΗΓΗΛουκουμάδες με μέλι και σουσάμι

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget