ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ
Υλικά
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20γρ. μαγιά νωπή
- 120ml νερό χλιαρό
- 120ml γάλα χλιαρό
- 1 πρέζα αλάτι
- 25ml σιρόπι αγαύης
- 15γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 αυγό (ο κρόκος)
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- Μέλι
- Καβουρδισμένο Σουσάμι
- κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το χλιαρό γάλα και νερό με το το βούτυρο και τη μαγιά, τρίβοντάς τη με το χέρι να λιώσει και να διαλυθεί.
- Προσθέτετε το σιρόπι αγαύης, το αλάτι, τον κρόκο του αβγού και τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό.
- Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
- Bάζετε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά να κάψει.
- Κόβετε του λουκουμάδες με το χέρι και τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι.
- Όταν ροδοκοκκινίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε για 2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Στη συνέχεια τους μοιράζετε σε πιάτα, τους περιχύνετε με μέλι και τους πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.
- Σερβίρετε αμέσως!
ΠΗΓΗΛουκουμάδες με μέλι και σουσάμι
