ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
…με μπόλικα λαχανικά και λεμονάκι!
Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαράκι για βραστό
- 5 πατάτες
- 6 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι σέλινο
- 1 ντομάτα
- 1 κύβο βοδινού ή λαχανικών
- 1 φλιτζάνι πεπονάκι (ζυμαρικό)
- λαδάκι
- αλατοπίπερο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κρεατάκι στη χύτρα κομμένο σε μικρά κομματάκια, το ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό.
- Το ξαναβάζουμε στη χύτρα μαζί με τη ζάχαρη και το βράζουμε για 20 λεπτά.
- Αν δεν έχουμε χύτρα το βράζουμε για 3/4 στην κατσαρόλα.
- Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 πατάτα, 1 καρότο 1 κρεμμύδι και την ντομάτα ξεφλουδισμενη, ολόκληρα.
- Τα βράζουμε για ένα τέταρτο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε καρεδακια και το σέλινο χοντροκομμένο.
- Τα βραζουμε αλλά 20 λεπτά.
- Βγάζουμε τα ολόκληρα λαχανικά και τα λιώνουμε στο μουλτι να γίνουν κρέμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα των λαχανικών στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το αλατοπίπερο, τον κύβο, το κρέας και το πεπονάκι.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το πεπονάκι.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.